fbpx
0,00

Douglas hout ontgrijzen? Het kan in 5 simpele stappen!

douglas hout ontgrijzen

Douglas hout ontgrijzen?  Je kan het ontgrijzen van overkapping tot plantenbak. Wil je jouw overkapping, tafel of schutting ontgrijzen omdat je het verse hout er toch mooier uit vind zien? Dan kan eenvoudig met een pot(je) Turbogel van Lacq. Op deze pagina vind je een simpel stappenplan om al het tuinhout te kunnen ontgrijzen.

 

Douglas hout ontgrijzen? Gebruik deze turbogel!

Klopt! Het heet dan wel Turbogel, maar het gaat hier eigenlijk om een  douglas hout ontgrijzer. De Turbogel van Lacq maakt het ontgrijzen van al jouw tuinhout een gemakkelijke klus, je kan dus ook andere houtsoorten dan douglas hout ontgrijzen.  Ook Douglas hout kun je er dus mee ontgrijzen! De Turbogel zorgt ook nog eens voor een diepe reiniging. Het is dan ook een duurzame, eenvoudige en krachtige vervanger voor andere afbijtmiddelen.

 

De diepe reiniging is niet optimaal voor elk meubelstuk, tuinhuis of overkapping. Om het hout te ontgrijzen wordt er een bovenlaagje van het hout “opgelost”. Hierdoor kan geïmpregneerd hout zijn werking verliezen. Het is daarom belangrijk dat je zachte houtsoorten weer behandelt na het ontgrijzen.

 

De Turbogel is een erg krachtige ontgrijzer die biologisch afbreekbaar is. Geen gevaar voor je tuin dus. Dankzij de krachtige werking hoef jij niet veel meer te doen en hoef je niet meer aan de slag te gaan met een hogedrukspuit. Hieronder vind je het stappenplan waar je naar op zoek bent.

 

Douglas hout ontgrijzen? Volgt dit 5-stappenplan!

Voor een optimaal resultaat zul je het hout eerst even schoon moeten maken. Dit hoeft niet grondig, maar het gaat erom dat er niet te veel zand of vuil op het hout geplakt zit. Dit is vaak het geval bij tafels of aan de onderkant bij houten wanden door opspattend water. Het schoonmaken kun je gewoon met een handborstel doen. Hieronder vind je een filmpje van van de stappen, maar je kunt ze ook gewoon rustig doorlezen.

 

 

Stap 1: Het hout bevochtigen

Je hoeft het hout niet door en door nat te maken, maar het hout moet een beetje vochtig zijn. Ga even snel met een gieter over het oppervlak of neem het even snel mee met de tuinslang. Er moeten geen plassen water op het hout blijven liggen.

 

Stap 2: Turbogel aanbrengen

De Turbogel is dik genoeg om zowel verticaal als horizontaal te gebruiken. Het ontgrijzen van de wanden is daarom ook geen probleem.

 

De gel is aan te brengen met een platte kwast of blokkwast. Breng de gel royaal aan en veeg het uit met de nerf mee. Zorg ervoor dat er een dekkende laag Turbogel over het hele oppervlak ligt. Zo kan je het douglas hout ontgrijzen. Smeer dus niet te dun.

 

Stap 3: Wachten

Een simpele, maar erg belangrijke stap. De Turbogel moet zijn werk kunnen doen. Laat het daarom in ieder geval 15 minuten inwerken, Lacq zelf raadt zelfs 20 minuten aan. Als je het hele oppervlak had behandeld kun je na een paar minuten al een verschil zien, maar houd vol tot de 15 a 20 minuten voor het beste resultaat! Zo kan je douglas hout ontgrijzen, maar je moet wel heel even geduld hebben.

 

Stap 4: Schrobben

Nu de Turbo gel het hout voor het grootste gedeelte al heeft ontgrijsd moet jij het laatste zetje geven. Loop al het hout langs met een harde, stevige borstel. Gebruik geen staalborstel, omdat dat voor krassen kan zorgen op het hout. Door het schrobben komt alles los en kun je het resultaat al goed zien.

 

Stap 5: Afspoelen

Nadat de Turbogel het hout heeft ontgrijsd en jijzelf de laatste plekjes schoon hebt gemaakt kun je het hout afspuiten. Dit kan met een simpele tuinslang, want het doel is om het vuil en de Turbogel weg te spoelen. Het afspoelen kan je het beste doen met leidingwater.

 

Nadat je alle stappen hebt doorlopen is het hout weer als nieuw, maar je bent nog niet klaar. Na deze stappen moet je het hout goed laten drogen, even opschuren en (weer) behandelen. Heb je douglas hout of hardhout ontgrijsd? Dan kun je natuurlijk zelf weten of je het weer laat vergrijzen, al kan een behandeling nooit kwaad. Om het hout te beschermen, maar wel grijs te laten worden kun je gebruik maken van Nanoskin. Deze behandeling geeft bescherming, maar heeft geen UV filter. Hierdoor zal het hout gewoon vergrijzen.

Nooit meer douglas hout ontgrijzen?

Douglas hout ontgrijzen voorkomen? Dan kan je verschillende toebehoren en accessoires bestellen in onze webshop. Van douglas hout ontgrijzen toebehoren tot beits om het te behandelen.