fbpx
0,00

Een pergola op maat

Wat is een pergola?

Een pergola is een constructie op palen in de tuin waarlangs klimplanten kunnen groeien. Een pergola is meestal gemaakt van hout of staal.

De bovenzijde van een pergola kan gemaakt zijn van balken of latten, maar kan ook bedekt worden met een schaduwdoek of zonnescherm. 

Een pergola zorgt voor veel sfeer in de tuin en is zowel geschikt voor de kleine als grote tuin.

 

 

Waar plaats je een pergola?

Een pergola kan in principe overal in de tuin staan. Houdt wel rekening met de stand van de zon. Wil je graag dat er via de zijkant wat zonlicht in je pergola schijnt of wil je juist genieten van een dalende avondzon? Neem dit dus zeker mee wanneer je overweegt een pergola te plaatsen.

 


Een pergola op maat

Bij VanDouglashout.com is het mogelijk om een pergola helemaal op maat te laten maken. Elke vorm en grootte is denkbaar.

Je kunt het hout uiteraard los aanschaffen, maar we kunnen er ook een bouwpakket van maken. Alles is dan al op maat gezaagd, eventuele verbindingen zijn al gemaakt en je hoeft vervolgens het hout alleen nog maar vast te schroeven.  Wil je liever alles uit handen geven? Ook dat is geen probleem. Wij monteren de pergola graag in jouw tuin.

Naast een pergola van douglas hout kun je bij ons ook terecht voor een pergola van staal. Nadat de pergola is gezaagd en gelast wordt het vervolgens gegalvaniseerd om roest tegen te gaan. Daarna coaten we het in de kleur die jij graag wilt.

 

 

Last but not least: de aankleding

Als de pergola eindelijk staat is het natuurlijk de bedoeling om het aan te kleden. Laat het mooi begroeien met druiven, blauwe regen of klimrozen en verander je uitzicht in een bloemenzee!

 

Wil je een pergola op maat laten maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.