fbpx
0,00

Hout zwart beitsen. Hoe pak je dit aan?

Mooi zijn ze hè, die zwarte planken. Het staat net een tikkeltje chiquer dan het gewone douglas hout. In deze blog vertellen we je hoe je hout zwart beits of oude zwarte planken er weer als nieuw uit laat zien.

 

Waarom hout zwart beitsen?

De trend met zwarte planken is niet meer weg te denken. Maar wist je ook dat zwarte beits een beschermende werking heeft voor het hout? Beits beschermt het hout tegen weer en wind. Daarnaast heeft het een goede bescherming tegen aantastende organismen. Zo voorkom je houtrot en schimmel.

 

 

Welke zwarte beits moet ik gebruiken?

De Topdeq Cronostain WA RAL 9005 zwart dekkend is een impregneerbeits dat op verschillende houtsoorten te gebruiken is. Wij hebben de beits zelf getest op eiken en douglas hout. Bij beide houtsoorten was één laag genoeg om het hout volledig zwart te krijgen.

Wanneer kan ik het hout zwart beitsen?

De ideale dag om je hout te beitsen heeft een temperatuur tussen de 13 en 23 graden en een droge lucht. Hout zwart beitsen is dus een perfect klusje om te doen in het voorjaar. De maanden april en mei zijn doorgaans het meest geschikt. In de zomer is het vaak te warm waardoor de beits te snel zal drogen en het resultaat er niet mooier op wordt.

Hoeveel zwarte beits moet ik aanbrengen?

Met 1L Topdeq Cronostain WA RAL 9005 zwart dekkend kun je ongeveer 10m2 lakken. De beits dekt al in één laag.

Hoe moet ik zwarte beits aanbrengen?

Zwarte beits aanbrengen is heel eenvoudig. Allereerst moet je zorgen dat het hout goed schoon is. Borstel het hout om zand en los vuil te verwijderen. Soms is het ook nodig om het hout even goed te schuren. 

Vervolgens kun je de beits aanbrengen. Kies niet voor een roller, maar voor een grote platte kwast. De Topdeq Cronostain WA RAL 9005 zwart dekkend dekt al in één laag.