fbpx
0,00

Een moestuinbak van douglas hout maken

Een moestuinbak van douglas hout maken in 5 stappen

Heb je groene vingers en zou je graag je eigen groenten en kruiden willen verbouwen? Als je geen grote tuin hebt, is het lastig om een moestuin aan te leggen. Maak anders gewoon je eigen moestuinbak van douglas hout!

Een moestuinbak maken is een fluitje van een cent. In deze blog lees je stap voor stap hoe je een moestuinbak van douglas hout maakt.

 

Wat heb je nodig?

De moestuintafel in dit voorbeeld heeft een afmeting van 120x60x90cm (LxBxH). De diepte van de moestuinbak is 20cm. Wil je een moestuintafel in een andere afmeting of gebruik je een andere dikte qua planken? Dan heeft dat invloed op de maat van de planken en balken. Let daar dus goed op als je afwijkt van het boodschappenlijstje hieronder.

  • 2 Douglas planken 120x20x2cm (lange zijdes)
  • 7 douglas planken 56x20x2cm (korte zijdes en bodem van de bak)
  • 4 douglas balken 90x5x5cm (poten)
  • RVS schroeven
  • Boor
  • Zaag
  • Worteldoek
  • Schaar
  • Moestuinaarde

 

Stap 1: Zaag de planken op maat

Zodra de grootte van de moestuinbak is bepaald kun je de planken en balken op maat gaan zagen zoals op het lijstje hierboven staat. Voor de planken zijn Douglas kantplanken ideaal. Voor de balken zijn Douglas liggers gebruikt. Mocht je de planken niet zelf kunnen of willen zagen, dan kan VanDouglashout.com dat ook voor je doen.

 

Stap 2: Bevestig de lange en korte zijdes

Allereerst ga je de bak monteren. Je schroeft de lange zijdes van de moestuinbak vast aan de korte zijdes. Belangrijk: de korte planken komen allebei tussen de lange planken. Het is makkelijker als je eerst even wat gaatjes voorboort in het hout op de plek waar je de planken aan elkaar vast schroeft.

 

Stap 3: Monteer de poten

Vervolgens schroef je de poten vast aan de moestuinbak. Schroef ze vast vanuit de binnenkant, zodat je de schroeven niet ziet zitten. Gebruik hiervoor twee of drie schroeven.

 

Stap 4: Bevestig de onderzijde

Schroef nu de planken voor de bodem van de bak vast. Ook hier geldt weer dat je beter eerst wat gaatjes kunt voorboren in hout hout. Je schroeft de planken met twee schroeven vast, aan elke zijde een.

 

Stap 5: Installeer het worteldoek

De laatste stap! Knip een stuk worteldoek iets groter dan dat de bak zelf wordt. Verdeel een lap anti-worteldoek over de bodem en de zijkanten en schroef deze vast aan de planken. 

Nu nog moestuinaarde erin en je bent klaar om te tuinieren!


Service bij VanDouglashout.com

Bij VanDouglashout.com gebruiken we A-kwaliteit douglas hout voor al onze producten. Dat houdt in dat ons hout op aanvraag, geschaafd of ongeschaafd, kernvrij, gedroogd of ongedroogd te leveren is. 

 

Daarnaast wordt ons hout vakkundig geselecteerd en met zorg behandeld. Zo krijg je altijd het beste resultaat voor je project.

 

Ga je zelf aan de slag met Douglas hout? Je kunt altijd bij ons terecht voor advies op maat. 

 

Heb je toch liever dat iemand je komt helpen met het klussen? Wij hebben een groot aantal klusjesmannen en hoveniers in ons netwerk die we aan je kunnen voordragen. Zo ben je helemaal gegarandeerd van het beste resultaat! 

Bekijk ons brede assortiment douglas hout voor jouw douglas project of neem contact met ons op als je een vraag hebt!