fbpx
0,00

Verschil douglas hout en steigerhout

verschil douglas hout en steigerhout

Wil je graag het verschil tussen douglas hout en steigerhout weten? Wij leggen je dit uit in dit blog item. Of kun je niet goed kiezen tussen douglas hout en steigerhout voor je volgende project? Wij hebben van beide soorten een aantal voor- en nadelen op een rijtje gezet. 

 

Kies je voor douglas hout of steigerhout? 

 

We snappen dat het moeilijk kiezen is tussen deze twee houtsoorten die beide on trend zijn. Ze zijn beide namelijk breed toepasbaar en dus voor veel projecten te gebruiken waar je hout voor nodig hebt. Daarom hebben we in dit artikel het verschil tussen douglas hout en steigerhout uitgelegd. 

 

Steigerhout is al jaren een trend in voornamelijk de meubelbranche. Waar verwacht werd dat dit snel over zou gaan, is steigerhout nog onverminderd populair. Douglas hout is recent populairder geworden voor meubels en in steeds meer tuinen zijn meubels te vinden gemaakt van douglas hout. 

 

Gebruik je buiten beter douglas hout of steigerhout?

 

Vooral voor het gebruik van hout in de buitenlucht heeft douglas hout een streepje voor. Douglas hout kun je namelijk gerust onbehandeld buiten gebruiken, en dan nog heeft het een levensduur van tussen de 10-15 jaar. Let wel op, want onbehandeld vergrijst het hout met de tijd. Dit heeft geen effect op de kwaliteit van het hout. Mocht je niet willen dat douglas hout vergrijsd, dan zul je het toch nog moeten behandelen. 

 

Steigerhout daarentegen zal voor buitengebruik altijd behandeld moeten worden. Maar eenmaal behandeld is ook steigerhout goed bestand tegen weer en wind en kan het lang meegaan. 

 

Wist je dat steigerhout eigenlijk geen houtsoort is?

 

Steigerhout is eigenlijk geen aparte houtsoort, maar het is vurenhout. Vurenhout is hout van een fijnspar en een van de meest gebruikte houtsoorten in Nederland. Zoals de naam al zegt wordt steigerhout voornamelijk gebruikt voor steigers op de bouw. Doordat steigerhout lange vezels heeft is het flexibel en daarom perfect voor het gebruik op steigers. Jaren geleden werd het een trend om oude steigerplanken te schuren en te gebruiken voor meubels. Ook kwamen er meubels op de markt van nieuw en ongebruikt steigerhout.

Verschil Douglas hout en steigerhout

 

Er zijn een aantal verschillen tussen steigerhout en douglas hout. Afhankelijk van je voorkeuren kun je kiezen voor of steigerhout of douglas hout. Samenvattend zijn er de volgende verschillen:

 

  • c Prijs: Over het algemeen is steigerhout voordeliger dan douglas hout

 

  • Verschil Douglas hout en steigerhout 2 -Behandeling: Steigerhout moet behandeld worden bij tuinmeubelen, douglas hout kan onbehandeld blijven.

 

  • Verschil Douglas hout en steigerhout 3 -Kleur: Steigerhout is wat lichter dan douglas. Steigerhout wordt vaak behandeld in verschillende kleuren. Onbehandeld zal steigerhouten buiten eerst vergelen en vervolgens vergrijzen. Douglas hout heeft een oranjebruine kleur. Bij buitengebruik zal douglas hout eerst donkerder van kleur worden en vervolgens op natuurlijke wijze vergrijzen.

 

  • Verschil Douglas hout en steigerhout 4 -Uitstraling: Steigerhout heeft een wat ruwere uitstraling met wat meer naden en scheurtjes, maar dit hoort bij de typische uitstraling van Steigerhout. Douglas hout is wat dichter en heeft een consistente kwaliteit. De uitstraling is natuurlijk en netjes.

 

  • Verschil Douglas hout en steigerhout 5 -Kwaliteit: Beide materialen zijn van hoge kwaliteit en kunnen lang mee. Douglas hout is de houtsoort met de beste kwaliteit al kan steigerhout (mits behandeld) ook bijzonder lang mee gaan in weer en wind. 

Nu weet je het, verschil douglas hout en steigerhout. Voor welke houtsoort ga jij?

Service bij VanDouglashout.com

 

Bij VanDouglashout.com gebruiken we dit A-kwaliteit douglas hout voor al onze producten. Wij verkopen enkel en alleen A-kwaliteit douglashout. Dat houdt in dat ons hout op aanvraag, geschaafd of ongeschaafd, kernvrij, gedroogd of ongedroogd te leveren is. 

 

Past steigerhout beter bij je volgende project? Neem dan eens een kijkje op Vansloophout.com voor ons assortiment aan steigerhout. 

 

Daarnaast wordt ons hout vakkundig geselecteerd en met zorg behandeld. Zo krijg je altijd het beste resultaat voor je project.

 

Ga je zelf aan de slag met Douglas hout? Je kunt altijd bij ons terecht voor advies op maat. 

 

Heb je toch liever dat iemand je komt helpen met het klussen? Wij hebben een groot aantal klusjesmannen en hoveniers in ons netwerk die we aan je kunnen voordragen. Zo ben je helemaal gegarandeerd van het beste resultaat! 

Bekijk ons brede assortiment douglas hout voor jouw douglas project of neem contact met ons op als je een vraag hebt!