fbpx
0,00

Wat is Red Class Wood en waar kan je het voor gebruiken?

Wat Is Red Class Wood?

Wat is red class wood? Red Class Wood wordt gezien als hét alternatief voor douglas hout. De verwachting is dat het douglas hout naar verloop van tijd steeds minder beschikbaar is, maar het Red Class Wood zal deze vraag naar verloop van tijd over kunnen nemen. Het Red Class Wood lijkt zo erg op douglas hout dat enkel een getraind oog het verschil kan zien.

 

Wat is Red Class Wood?

Red Class Wood is gemaakt van een gecertificeerde naaldhoutsoort dat door een speciale behandeling erg duurzaam is. Deze behandeling gebeurt ook helemaal ecologisch, waardoor het hout zelfs nog duurzamer is dan douglas hout.

 

Deze houtsoort is dan ook speciaal voor iedereen die fan is van de uitstraling én van de prijs van het douglas hout. Het grote voordeel van douglas hout is dat het duurzaam is, lang meegaat en dat dit beschikbaar is voor iedereen met een wat kleiner budget. Deze voordelen zijn één op één over te nemen voor het Red Class Wood, maar deze houtsoort is zelfs beter dan douglas hout. We hebben nu antwoord gegeven op de vraag: wat is red class wood? Graag vertellen je wat meer over deze mooi houtsoort.

 

Waar kan je Red Class Wood voor gebruiken?

Red Class Wood kun je net als Douglas hout voor uiteenlopende projecten gebruiken. Voor het maken van een plantenbak tot een complete overkapping. Wil je een robuuste look? Dan is douglas hout een betere keuze omdat je Red Class Wood alleen geschaafd kan kopen.

 

Voordelen Red Class Wood tegenover douglas hout

Het Red Class Wood is dus beter dan douglas hout? Ja! De enkele nadelen wegen niet op tegen alle voordelen die het hout biedt. Hieronder vind je enkele voordelen die ik graag wil benoemen.

 

Voordeel 1: Vormvaster dan douglas hout

Het Red Class Wood is eerst gedroogd en daarna geschaafd. Hierdoor is er veel minder werking in het hout en behoudt het hout zijn vorm beter. In het kort wil dit zeggen dat deze palen, balken en planken rechter blijven en dus beter te verwerken zijn.

 

Voordeel 2: Behoudt langer zijn kleur

Het douglas hout staat erom bekend dat het hout heel snel vergrijst. Dit is tegen te gaan door het hout te behandelen, maar bij Red Class Wood hoeft dat niet zo gauw. De verse kleur blijft tot wel 4 keer langer.

 

Voordeel 3: Geschaafd

Al het Red Class Wood is gedroogd en geschaafd. Dit is gedaan voor de behandeling en omdat het hout in sommige gevallen verlijmd moet worden. Het schaven zorgt ervoor dat het hout er nog strakker uitziet.

 

Voordeel 4: Duurzamer

Doordat het hout ecologisch verantwoord is behandeld is het erg duurzaam. Het hout gaat langer mee dan douglas hout en hier wordt zelfs garantie op gegeven!

Voordeel 5: 10 jaar garantie

Op het Red Class Wood wordt 10 jaar garantie geven zolang het niet in contact staat met de grond. Als het hout wel in de grond komt te staan kun je dit het beste beschermen met bijvoorbeeld een PostSaver.

 

Nadelen Red Class Wood

Zoals al gezegd zijn de voordelen flink in de meerderheid. Het enige nadeel dat aan het Red Class Wood zit is dat het om behandeld hout gaat. Wanneer het hout bezaagd wordt zal dit opnieuw behandeld moeten worden met Red Class impregneervloeistof.

Zelfs de prijs is is geen nadeel. Het Red Class Wood is zelfs goedkoper dan het geschaafde douglas hout met dezelfde maten.

 

Waarom Red Class Wood kopen?

✔︎ Standaard geschaafd;

✔︎ tien jaar garantie;

✔︎ duurzame houtsoort;

✔︎ goedkoper dan douglas hout;

✔︎ binnen één week bezorgd, mits op voorraad;

✔︎ zakelijke klanten krijgen korting als ze regelmatig bij ons bestellen;

✔︎ naast Red Class Wood hebben we ook alle toebehoren voor je project, zodat je alles bij één partij kan bestellen.

 

Bekijk ons assortiment Red Class Wood!

Ook alle accessoires en toebehoren kan je bij ons bestellen!

 

Wil je geadviseerd worden door een houtspecialist?

Heb je een vraag of wil je graag geadviseerd worden door een specialist? Dan kan je uiteraard contact met ons opnemen. Dit kan je doen door een chat te starten, maar je kan ons ook bellen, mailen, Whatsappen of een afspraak inplannen. Zie onze contactpagina voor alle mogelijkheden.

Ben je benieuwd naar de prijzen van het Red Class Wood? Sinds kort staan alle Red Class Wood producten in de webshop!