Houthandel Rucphen

Op zoek naar een houthandel in Rucphen? Direct aan de A58, tussen Roosendaal en Breda, vind je van DouglasHout. Al onze producten zijn van A-kwaliteit Douglas hout gemaakt.

Via onze webshop is het kopen van Douglas hout makkelijk en snel. Binnen een week kunnen wij je bestelling uit voorraad bezorgen! Je vindt onze voorraad in onze houthandel in Rucphen.

Houthandel Rucphen

 

Houthandel in Rucphen? Daarom kies je vanDouglasHout.com

Wanneer je op zoek ben naar een houthandel in Rucphen kies je het best voor vanDouglasHout.com. Alle producten zoals liggers, palen en zelf betonpoeren die op onze webshop staan, hebben we op voorraad in onze houthandel in Rucphen. Onze medewerkers staan voor u klaar om u te helpen met adviseren, op meten en vervoeren van douglas hout.

Transport vanuit onze houthandel in Rucphen

Door de grote lengtes van sommige producten is het misschien lastig voor je om de spullen zelf te vervoeren vanuit onze houthandel in Rucphen. Daarom bieden wij ook transport aan voor al je Douglas hout. Wij bezorgen Douglas hout door heel Nederland.

Houthandel Rucphen voor de scherpste prijs

Doordat we bij vanDouglasHout zelf onze eigen hout selecteren en opslaan, behouden we zelf de kwaliteitscontrole en kunnen we het zo scherp mogelijk aanbieden.

Alleen Douglas in onze houthandel in Rucphen

 

Douglas hout is multifunctioneel, duurzaam en toch gemakkelijk te bewerken. Zo worden deze geschaafde, gedroogde en kernvrije douglashout materialen gebruikt voor bijvoorbeeld: carpoorten, overkappingen, tuinhuizen of schuttingen.

Douglas hout wordt vaak als vervanger gezien voor houtsoorten als Vuren, Grenen , Eiken of Meranti. Een aantal voordelen van Douglas zijn wanneer ze droger worden, ze nog harder worden. Zo behoren deze planken tot de hardste naaldhoutsoort. Wij verkopen enkel en alleen A-kwaliteit Douglas hout.

Het Douglas hout heeft een roodbruine kleur en is goed te verlijmen.
Het hout kan behandeld worden met: olie of beits en is te impregneren.

Bekijk ons assortiment in onze webshop.

Duurzaamheid van Douglas hout

 

Douglas heeft van nature een hoge duurzaamheid en valt in duurzaamheidsklasse 3. Dit betekent dat het een matig-goede duurzame houtsoort is die 10 tot 15 jaar mee kan gaan.

Ter vergelijking, Vuren of Grenen vallen in duurzaamheidsklasse 5. Hout wordt ingedeeld in 5 duurzaamheidsklassen, hoe hoger hoe sneller het bij buitentoepassing rotting vertoond. Duurzaamheidsklasse 1 is bijvoorbeeld Azobé. Europees Eiken valt in klasse 2-3.

De verhoogde duurzaamheid heeft deze houtsoort te danken aan het hoog percentage kernhout wat gevormd wordt. Kernhout heeft in tegenstelling tot spinthout gunstige duurzame eigenschappen. Het kernhout bevat hars en verhardt zich naar verloop van tijd. Een schimmel die uiteindelijk tot rotting van het hout kan leiden heeft door deze eigenschappen minder vat op het hout waardoor het langer meegaat.

 

Service bij VanDouglashout.com

Bij VanDouglashout.com gebruiken we dit A-kwaliteit hout voor al onze producten. Wij verkopen enkel en alleen A-kwaliteit douglas hout. Dat houdt in dat ons hout op aanvraag, geschaafd of ongeschaafd, kernvrij, gedroogd of ongedroogd te leveren is.

Daarnaast wordt ons hout vakkundig geselecteerd en met zorg behandeld. Zo krijg je altijd het beste resultaat voor je project.

Ga je zelf aan de slag met douglas hout? Je kunt altijd bij ons terecht voor advies op maat.

Heb je toch liever dat iemand je komt helpen met het klussen? Wij hebben een groot aantal klusjesmannen en hoveniers in ons netwerk die we aan je kunnen voordragen. Zo ben je helemaal gegarandeerd van het beste resultaat!